Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο του πληθωρισμού. Στο 1,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση πάνω από 1% για αργό και χρυσό. Βουτάει 7% η Tesla.

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο του πληθωρισμού και ενώ ο τεχνολογικός δείκτης περιορίζει τις απώλειες.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 1,3% στις 34.256 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,2% στις 13.339 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,9% στις 4.150 μονάδες.

Οι επενδυτές είναι επικεντρωμένοι στις αναλύσεις για το αν οι προσδοκίες για άνοδο των τιμών θα οδηγήσει τη Fed σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής γρηγορότερα. Μια μέτρηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

«Υπάρχει κίνδυνος η συζήτηση να προκαλέσει μεταβλητότητα στις αγορές. Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές πρέπει να προσπεράσουν τέτοιες αναταράξεις. Η Fed θα κινηθεί πιθανότατα πιο αργά από ό,τι στο παρελθόν για να αυξήσει τα επιτόκια», τόνισε αναλυτής της BlackRock.

Στο ταμπλό, απώλειες σχεδόν 7% σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά τη μεγάλη πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα.

Τη Δευτέρα οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών βούλιαξαν, οδηγώντας τον Dow Jones σε αρνητικό έδαφος και μακριά από τα επίπεδα-ρεκόρ στα οποία βρέθηκε νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ο Νasdaq βούτηξε 2,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,79% στα 63,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,04% χαμηλότερα, στα 1.818 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,215 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v