Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το τριήμερο sell off η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα. Βαριές απώλειες για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Στο 1,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο.

Ανακάμπτει από το τριήμερο sell off η Wall Street

Συγκρατημένη άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, επιχειρώντας να ανακάμψουν από το τριήμερο sell off.

Ο Dow Jones κινείται 0,6% υψηλότερα στις 33.776 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,1% στις 13.178 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,78% στις 4.094 μονάδες.

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών καταγράφουν ήπια κέρδη, μετά τις βαριές χθεσινές απώλειες. Οι μετοχές των Facebook, Apple, Amazon, Alphabet και Netflix κινούνται περίπου 1% υψηλότερα. Άνοδο περίπου 1% σημειώνει και η μετοχή της Tesla.

Oι αμερικανικές μετοχές δέχτηκαν ισχυρό χτύπημα την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. O Dow Jones βούτηξε 1,99%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιανουάριο. Ο S&P 500 υποχώρησε 2,1%, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τον Φεβρουάριο, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 2,6%.

«Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 έκλεισε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και σήμερα, τρεις ημέρες αργότερα, βρίσκεται περισσότερο από 4% χαμηλότερα. Οι επενδυτές δεν εγκαταλείπουν μόνο τις μετοχές ανάπτυξης, οι οποίες παραδοσιακά δεν έχουν καλή απόδοση σε περιόδους αύξησης του πληθωρισμού, αλλά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης άρχισαν να ξεφορτώνονται όλες τις μετοχές, εν μέσω φόβων ότι η Fed μπορεί να αναγκαστεί να προχωρήσει ταχύτερα σε περιστολή των αγορών στοιχείων ενεργητικού και σε αύξηση των επιτοκίων», έγραψε ο Τζιμ Πάουλσεν, υπεύθυνος στρατηγικής στη The Leuthold Group.

Την Τετάρτη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε τον Απρίλιο στο 4,2%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δώδεκα ετών. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 3,6%.

Tην Πέμπτη το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,6% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,3%. Τον Μάρτιο ο δείκτης είχε σημείωσε μηνιαία άνοδο 1%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κινήθηκε 6,2% υψηλότερα έναντι εκτίμησης για άλμα 5,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 2009.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,06% στα 64 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,24% χαμηλότερα στα 1.818 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,208 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί μια μονάδα βάσης στο 1,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v