Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα. Κέρδη για το δολάριο. Άνοδος για το αργό και τον χρυσό. Στο 1,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι αμερικανικές μετοχές παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, περιορίζοντας τις απώλειες που κατέγραψαν στην αρχή της εβδομάδας.

O Dow Jones ενισχύεται 0,82% στις 34.301 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,99% υψηλότερα στις 13.385 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,28% στις 4.165 μονάδες.

λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν άνοδο 1%. Τον προηγούμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις είχαν πραγματοποιήσει άλμα 10,7%. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι δομικές λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,8%, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,6%. Τον Μάρτιο είχαν ενισχυθεί κατά 9%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 82,8 μονάδες από 88,3 τον Απρίλιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 90 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,29%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,7% και 1,2% αντίστοιχα. Ωστόσο, οι δείκτες συνεχίζουν να βρίσκονται χαμηλότερα για την εβδομάδα, με τον βιομηχανικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 2,2%.

Στο ταμπλό, οι τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Η Tesla ενισχύεται 2,5%, το Twitter 2,2%, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται το Facebook, η Apple, η Amazon, το Netflix και η Alphabet.

Βoυτιά 3% σημειώνει η μετοχή της Disney, μετά την ανακοίνωση εσόδων τα οποία ήταν πιο αδύναμα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,55% στα 64,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,78% στα 1.837 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,214 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v