Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο Nasdaq

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες με τον Nasdaq να σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά. Πάνω από τα $73 παραμένει το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,51% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινείται ο Nasdaq

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη,  μετά το ράλι της Δευτέρας, με τον τεχνολογικό δείκτη να κινείται σε νέα υψηλά και τον S&P 500 να πλησιάζει σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 33.893 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,45% υψηλότερα στις 14.205 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 4.239 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 580 μονάδες, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από τις 5 Μαρτίου, καθώς οι μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη ανέκαμψαν μετά το sell-off της περασμένης εβδομάδας. 

«Οι μετοχές σημείωσαν ισχυρή ανάκαμψη τη Δευτέρα, αν και o S&P 500 περιορίστηκε στην κάλυψη των απωλειών της Παρασκευής», ανέφερε αναλυτής της Vital Knowledge. «Οι κυκλικές μετοχές μπορεί να ανέκαμψαν τον Μάρτιο, αλλά παραμένουν σε μια καθοδική τροχιά και οι επενδυτές θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το ράλι, για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,9% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Απρίλιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,8 εκατομμυρίων. Aυτός ήταν ο τέταρτος διαδοχικός μήνας πτώσης. 

Η μέση τιμή μεταπώλησης μιας κατοικίας τον Μάιο ξεπέρασε τα 350.000 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό.

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα καταθέσει στο Βουλή των Αντιπροσώπων την Τρίτη σχετικά με την απάντηση της κεντρικής τράπεζας στην πανδημία. Με βάση κείμενο της ομιλίας του που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Πάουελ αναμένεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι η κεντρική τράπεζα θα αποσύρει μέρος των μέτρων τόνωσης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,5% στα 73,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,28% στα 1.777 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,19 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,51%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Chevron σημειώνει πτώση 1,2%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v