Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 300 μονάδων για τον Dow Jones

Δεύτερη ημέρα κερδών για τους δείκτες με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Επέστρεψε πάνω από τα $70 το αργό. Στο 1,29% σκαρφάλωσε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Μικρή πτώση για το δολάριο. Βουτιά 3,8% για το Netflix.

Ανοδος 300 μονάδων για τον Dow Jones

Υψηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα έφεραν εκ νέου αισιοδοξία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,83% ή 287 μονάδες στις 34.797 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,92% υψηλότερα στις 14.631 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,82% στις 4.356 μονάδες.

Οκτώ από τους 11 τομείς του S&P 500 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν οι μετοχές των βιομηχανικών και ενεργειακών εταιρειών.

Από την αρχή του έτους ο δείκτης έχει ενισχυθεί 15,8% εν μέσω αισιοδοξίας ότι τα μέτρα τόνωσης και η άρση των περιοριστικών μέτρων θα οδηγήσουν σε ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν άλμα 75% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις ανακοινώσεις των εταιρειών για να δικαιολογήσουν τις ιστορικά υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών.

«Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση των κερδών σε ετήσια βάση», ανέφερε για το δεύτερο τρίμηνο ο Τομ Μάρτιν, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments.

Την Τρίτη η Wall Street ανέκαμψε από ένα ισχυρό sell off τη Δευτέρα, καθώς επικράτησαν οι φόβοι ότι η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία ανοίγματος της οικονομίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Netflix βούτηξε 3,8%. Η πλατφόρμα πρόσθεσε 1,54 εκατ. πληρωμένες συνδρομές παγκοσμίως έναντι πρόβλεψης για 1,19 εκατ. Συνολικά, είχε 209 εκατ. συνδρομητές στα τέλη Ιουνίου. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά ωστόσο έχασε 430.000, καταγράφοντας μόλις την τρίτη τριμηνιαία πτώση σε 10 χρόνια, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα συγκέντρωσε 10,1 εκατ. συνδρομητές, με στήριξη και από τα εκτεταμένα lockdown.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποίησε άλμα 4,6% στα 70,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,3% στα 1.805 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύθηκε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημείωσε άνοδο 8 μονάδων βάσης στο 1,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v