Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street

Διαγράφουν τις χθεσινές απώλειες S&P 500 και Nasdaq. Ενισχύεται το δολάριο. Επιστρέφει πάνω από το 1,2% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες για το αργό. Κέρδη για τον χρυσό. Ράλι 3,2% για την IBM.

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street

Άνοδο καταγράφουν την Τρίτη οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη βουτιά που κατέγραψαν τη Δευτέρα εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,8% στις 34.555 μονάδε. Ο Nasdaq κινείται 1.49% υψηλότερα στις 14.484 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,61% στις 4.332 μονάδες, διαγράφοντας τις χθεσινές απώλειες.

O βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε τη Δευτέρα πτώση 2,1%, τη μεγαλύτερη από τις 28 Οκτωβρίου του περασμένου έτους. Ο S&P 500 διολίσθησε 1,6% και ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,1%.

«Παραμένουμε θετικοί απέναντι στις μετοχές και βλέπουμε τον τελευταίο γύρο ανησυχιών για την ανάπτυξη και την επιβράδυνση ως πρόωρες και υπερβολικές», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο Ντουμπράβκο Λάκος-Μπούχας, υπεύθυνος στρατηγικής μετοχών στην JP Morgan.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Η πτώση της απόδοσης σε χαμηλό πέντε μηνών τη Δευτέρα διόγκωσε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και άσκησε καθοδικές πιέσεις στις μετοχές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βούτηξε ως το 1,139% την Τρίτη, αλλά τώρα κινείται και πάλι πάνω από το 1,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,8% στα 65,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,6% στα 1.821 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,176 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM σημειώνει άνοδο 3,2%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες έσοδα υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ενισχύθηκε η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκαν κατά 6,3% σε σύγκριση με τον Μάιο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών ανήλθαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1.643.000, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα φτάσουν σε 1.590.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v