Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall με ώθηση από τα εταιρικά κέρδη

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Στο 1,28% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο. Άνοδος 2,3% για το αργό. Απώλειες για τον χρυσό.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall με ώθηση από τα εταιρικά κέρδη

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη, καθώς τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσε η Johnson & Johnson και η Coca-Cola επανέφεραν την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 34.723 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,27% στις 14.537 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,49% στις 4.344 μονάδες. 

Η Johnson & Johnson ενισχύεται 1,2%, καθώς η φαρμακευτική προέβλεψε υψηλά κέρδη για το 2021, ενώ η Harley Davidson σημειώνει άνοδο 1,2%, μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η Coca-Cola καταγράφει άνοδο 2,6%, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τις πωλήσεις του έτους. 

«Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση των κερδών σε ετήσια βάση», ανέφερε για το δεύτερο τρίμηνο ο Τομ Μάρτιν, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments. 

Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα αυξηθούν κατά 72,9% σε ετήσια βάση την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

H Wall Street σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη την Τρίτη, μετά το μεγάλο sell off της Δευτέρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,37% στα 68,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,68% στα 1.799 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,177 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,28%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v