Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι δείκτες με τα macro στο επίκεντρο. Διολισθαίνει ο χρυσός. Οριακές κινήσεις για το δολάριο. Προσπάθεια ανάκαμψης για το αργό. Στο 1,32% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Μικρή πτώση καταγράφουν την Παρασκευή οι αμερικανικές μετοχές μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,42% στις 34.846 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% χαμηλότερα στις 14.528 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,27% στις 4.348 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,6% τον Ιούνιο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν πτώση 0,4%.Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις εκτινάχτηκαν 1,3%.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν βούτηξε στις 80,8 μονάδες από 85,5 τον Ιούνιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 86,5 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 72 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,31% στα 1.823 δολάρια η ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 1,32%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v