Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις αμερικανικές μετοχές με στήριξη από τον τεχνολογικό τομέα. Ενισχύθηκε το δολάριο. Στο 1,26% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε θετικό έδαφος το αργό.

Νέα άνοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Οι τεχνολογικές μετοχές προσέφεραν στήριξη στην αμερικανική αγορά την Πέμπτη, με τους δείκτες να κλείνουν σε θετικό έδαφος παρά την αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 34.823 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,36% στις 14.684 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,2% στις 4.367 μονάδες. 

Ο Dow Jones βρίσκεται 0,5% υψηλότερα από την αρχή της εβδομάδας και απέχει μόλις 1% από ένα νέο ρεκόρ, ανακάμπτοντας από το sell off της Δευτέρας.

Κάποιοι επενδυτές εκτιμούν ότι στο προσκήνιο θα επανέλθουν οι μετοχές που θα ωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας και η τεχνολογία θα υποχωρήσει εκ νέου.

«Η οικονομία συνεχίζει να καταγράψει μια απίστευτα ισχυρή ανάκαμψη, τα εταιρικά έσοδα και τα κέρδη πραγματοποιούν άλμα και το γενικότερο υπόβαθρο είναι θετικό» δήλωσε ο Ρον Τεμπλ της Lazard Asset Management. «Αυτό σημαίνει ότι τα επιτόκια στην αγορά ομόλογων είναι πολύ χαμηλά και αν δούμε την καμπύλα των αποδόσεων να μεγαλώνει, αυτό θα είναι μια πρόκληση για τις εταιρείες που τροφοδοτούνται από την ανάπτυξη, την ελπίδα ότι θα βγάλουν κέρδος σε πέντε με 10 χρόνια όπως οι τεχνολογικές μετοχές» τόνισε. «Είναι ένας αντίθετος άνεμος για τις εταιρείες αυτές και πιθανότατα κάτι θετικό για τις μετοχές που θεωρούνται παραδοσιακά ως μετοχές αξίας» πρόσθεσε.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έφτασαν στις 419.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου. Ηταν πολύ υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 350.000 και περισσότερες από τις 368.000 μίας εβδομάδας πριν, ενώ είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τις 15 Μαΐου.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η AT&Τ ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τα κέρδη της CSX υπερδιπλασιάστηκαν.Η American Airlines εμφάνισε κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, βάζοντας τέλος σε ένα σερί πέντε διαδοχικών τριμήνων με ζημίες.

Μέχρι τώρα, το 15% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη, με το 88% να υπερβαίνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,7% στα 70,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε πτώση 0,14% στα 1.800 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διέγραψε τις αρχικές απώλειες έναντι του ευρώ και έκλεισε με άνοδο 0,2%. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,118 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 1,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v