Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Επιστρέφει πάνω από τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,31% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Οριακά κέρδη για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Τέταρτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν τους φόβους για την ανάπτυξη της οικονομίας. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 35.010 μονάδες, ο Nasdsaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 14.714 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,45% στις 4.387 μονάδες. 

«Αναμένουμε ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να έχουν αναταράξεις, αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να δικαιολογεί πιο επιθετικές πωλήσεις», έγραψαν αναλυτές της Barclays σε έκθεση προς τους πελάτες. «Στην πραγματικότητα, η ισχυρή ανάκαμψη που σημειώθηκε μετά την Τρίτη δείχνει ότι τα ζωώδη ένστικτα παραμένουν άθικτα», πρόσθεσαν. 

Και οι τρεις δείκτες ετοιμάζονται να κλείσουν την εβδομάδα με άνοδο, ανακάμπτοντας από το ισχυρό sell off της Δευτέρας. Ειδικότερα, ο Dow Jones βρίσκεται 0,4% υψηλότερα από την αρχή της εβδομάδας, ενώ απέχει 1% από ένα νέο ρεκόρ. O S&P 500 έχει ενισχυθεί 0,9% από την αρχή της εβδομάδας και ο Nasdaq 1,8%. Απέχουν και οι δύο 1% από ένα νέο ρεκόρ. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,176 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,2% στα 71,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 0,27% στα 1.800 δολάρια η ουγγιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 1,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v