Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλό ιστορικό ρεκόρ στη Wall Street

Τέταρτη ημέρα ανόδου στην αμερικανική αγορά με τους τρεις δείκτες σε νέα υψηλά. Πάνω από τις 35.000 μονάδες ο Dow. Εβδομαδιαία κέρδη 1,9% για τον Nasdaq. Ενισχύθηκε το δολάριο. Νέα άνοδος για το αργό. Αλμα 5,5% για το Facebook.

Τριπλό ιστορικό ρεκόρ στη Wall Street

Υψηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, με τους τρεις δείκτες να κλείνουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές ξεπέρασαν τις ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της ανάκαμψης που προκάλεσαν το sell off της Δευτέρας. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% στις 35.061 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε 1,02% υψηλότερα στις 4.411 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,04% στις 14.863 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε 3 μονάδες βάση στο 1,28%, περιορίζοντας τους φόβους για την οικονομία και τον πληθωρισμό, τους οποίους είχε τροφοδοτήσει εν μέρει και η βουτιά της απόδοσης του 10ετούς τίτλου σε χαμηλό πέντε μηνών τη Δευτέρα, στο 1,13%.

«Η αγορά ομολόγων μας έχει εκπλήξει όλους» τόνισε διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Chilton Trust. «Η ισχύς του ράλι λέει στην αγορά μετοχών ότι αυτό που συμβαίνει με τον πληθωρισμό είναι πιθανότατα κάτι παροδικό, ότι πολλά από αυτά τα πράγματα δεν είναι ενδημικά και ότι δεν θα έχουμε φαινόμενα με τα οποία θα πρέπει να ζήσουμε όπως στη δεκαετία του 1970 και του 1980» πρόσθεσε. 

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα σε θετικό έδαφος, ανακάμπτοντας από τη βουτιά της Δευτέρας. Ο Dow Jones είχε υποχωρήσει πάνω από 700 μονάδες, αλλά την Παρασκευή κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 1%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε την εβδομάδα με άνοδο 1,95%, ενώ ο Nasdaq με άλμα 2,8%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,176 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε κέρδη 0,4% στα 72,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε απώλειες 0,27% στα 1.800 δολάρια η ουγγιά.

Στο ταμπλό, το Twitter έκλεισε με άνοδο 3% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Άλμα 24% σημείωσε η μετοχή της Snap.

Άλμα 5,5% πραγματοποίησε το Facebook, λαμβάνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα των άλλων κοινωνικών δικτύων. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v