Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η αμερικανική αγορά, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου από τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 1,27% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες για το αργό.

Οριακές μεταβολές στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση μιας εβδομάδας με βαρύ πρόγραμμα όσον αφορά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,05% στις 35.045 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 14.826 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 4.413 μονάδες. 

Αμέσως μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου η Tesla. 

Την Τρίτη, ανακοινώνουν αποτελέσματα η Apple, η Alphabet και η Microsoft, ενώ αργότερα στην εβδομάδα θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα και η Google, το Facebook και η Amazon. 

Μέχρι τώρα τα κέρδη των εταιρειών ήταν υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Ειδικότερα, το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Tην Παρασκευή και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδο-ρεκόρ, ανακάμπτοντας πλήρως από το sell off της Δευτέρας, το οποίο πυροδοτήθηκε εν μέρει από τις ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα. 

To βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά την Τρίτη.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 6,6% τον Ιούνιο στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 676.000.Η μέτρηση αυτή είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από τον πρώτο μήνα της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020.

H μέση τιμή πώλησης ενισχύθηκε 6,1% στα 361.800 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,56% στα 71,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακές κινήσεις πέριξ των 1.800 δολαρίων ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1807 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v