Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Oι δείκτες κατόρθωσαν να σημειώσουν οριακή άνοδο σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά. Διολίσθησε το δολάριο. Κάτω από τα $1.800 ο χρυσός. Στο 1,27% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Τέλος το ανοδικό σερί για το αργό.

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, σε μια συνεδρίαση με ήπιες μεταβολές με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των τεχνολογικών κολοσσών και στη συνεδρίαση της Fed.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,24% στις 35.144 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,03% στις 14.840 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε 0,24% υψηλότερα στις 4.422 μονάδες. 

Tην Παρασκευή και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδο-ρεκόρ, ανακάμπτοντας πλήρως από το sell off της Δευτέρας, το οποίο πυροδοτήθηκε εν μέρει από τις ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Την Τρίτη, ανακοινώνουν αποτελέσματα η Apple, η Alphabet και η Microsoft, ενώ αργότερα στην εβδομάδα θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα και η Google, το Facebook και η Amazon.

Μέχρι τώρα τα κέρδη των εταιρειών ήταν υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Ειδικότερα, το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Την Τρίτη ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της Fed, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα όσον αφορά την απόσυρση της νομισματικής τόνωσης.

«Ο Πάουελ πιθανότατα θα τονίσει ότι η ανάκαμψη είναι σε τροχιά αλλά ότι ο κορωνοϊός παραμένει ένα κρίσιμο καθοδικό ρίσκο» ανέφεραν αναλυτές στην Bank of America, προσθέτοντας ότι στη συνεδρίαση θα αποκαλυφθούν πιθανότατα λεπτομέρειες για το «tapering».

«Οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο της παραλλαγής Δέλτα στην ανάπτυξη, αλλά το νέο στέλεχος δεν θα αποτελέσει μεγάλο ρίσκο για την αγορά» τόνισε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο Ντέιβιντ Κόστιν, υπεύθυνος στρατηγικής για τις μετοχές στη Goldman Sachs.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 6,6% τον Ιούνιο στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 676.000.Η μέτρηση αυτή είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από τον πρώτο μήνα της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020.H μέση τιμή πώλησης ενισχύθηκε 6,1% στα 361.800 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,18 δολ./ευρώ. Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, σημείωσε πτώση 0,38% στις 92.536 μονάδες.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε λιγότερο από μία μονάδα βάσης στο 1,27%. Στο 1,92% διολίσθησε η απόδοση του 30ετούς τίτλου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 0,2% στα 71,9 δολάρια το βαρέλι, βάζοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων. Ο χρυσός κατέγραψε πτώση 0,2% στα 1.798 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v