Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με «βαρίδι» τον Nasdaq

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Στο 1,23% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη 2,3% για την Tesla.

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με «βαρίδι» τον Nasdaq

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας των επενδυτών. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,52% στις 34.960 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,76% χαμηλότερα στις 14.577 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,79% στις 4.387 μονάδες.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα η Alphabet, η Microsoft και η Apple

Τη Δευτέρα, η Tesla ανακοίνωσε για πρώτη φορά τριμηνιαία καθαρά κέρδη πάνω από $1 δισ., ενώ τα έσοδα υπερέβησαν τα $11 δισ. 

Η μετοχή ενισχύεται 2,3%. 

«Φαίνετα πως θα έχουμε πραγματικά ισχυρά κέρδη από τις εταιρείες αυτές και αυτό θα δώσει κάποια ώθηση στις αγορές. Κάποια από τα ονόματα αυτά έχουν πραγματοποιήσει τόσο ισχυρό ράλι φέτος που ενδεχομένως δεν θα δούμε κάποια πολύ μεγάλη άνοδο», σημείωσε η Βικτόρια Φερνάντεζ, υπεύθυνος στρατηγικής στην Crossmark Global Investments. «Η Apple προσφέρει ίσως την καλύτερη ευκαιρία για να δούμε κάποια κίνηση, γιατί είναι σε μια φάση σταθεροποίησης τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε. 

Σήμερα Τρίτη ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της Fed, με τους επενδυτές να αναμένουν το αυριανό ανακοινωθέν και τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ για πιθανά στοιχεία όσον αφορά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα στο λεγόμενο «tapering», την απόσυρση της νομισματικής τόνωσης. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέαρς, άνοδο 0,8% σημείωσαν τον Ιούνιο οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, μετά από άλμα 3,2% τον Μάιο.Oι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά σημείωσαν μεγάλη άνοδο τον Ιούνιο παρά τους περιορισμούς στον εφοδιασμό.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, κατέγραψαν κέρδη 0,5% τον περασμένο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% στα 71,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,27% στα 1.804 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης, στο 1,23%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v