Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Amazon έριξε τη Wall Street

Πτώση σημείωσαν οι δείκτες την Παρασκευή αλλά έκλεισαν τον Ιούλιο με κέρδη πάνω από 1%. Βουτιά 7,6% για την Amazon. Ανέκαμψε το δολάριο. Μηνιαία άνοδος 2,6% για τον χρυσό. Στο 1,23% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Η Amazon έριξε τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή με «βαρίδι» την Amazon, αλλά ο S&P 500 σημείωσε την έκτη διαδοχική μηνιαία άνοδο.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,42% στις 34.935 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,71% χαμηλότερα στις 14.672 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,54% στις 4.395 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν τον Ιούλιο με κέρδη. Ο Nasdaq και ο Dow Jones ενισχύθηκαν 1,2% και 1,2% αντίστοιχα, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 2,8%. 

Η Amazon βούτηξε 7,6%, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δομικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τα τρόφιμα και την ενέργεια, ενισχύθηκε 3,5% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 80,8 μονάδες τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Τον Ιούνιο βρισκόταν στις 85,5 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί στις 86,5 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού σημείωσε πτώση 1% στα 1.817 δολάρια ανά ουγκιά, υποχωρώντας από το υψηλό μήνα στο οποία σκαρφάλωσε την Πέμπτη. Για τον Ιούλιο, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 2,6%.

Στα ομόλογα, οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου κινήθηκαν χαμηλότερα μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ήταν χαμηλότερος από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολίσθησε 3,3 μονάδες βάσης στο 1,23%. Πτώση στο 1,89% σημείωσε η απόδοση του 30ετούς τίτλου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. O δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί τις κινήσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων, κινήθηκε 0,3% υψηλότερα στις 92,113 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v