Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με «βαρίδι» την τεχνολογία

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με την τεχνολογία να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. Βουτάει 7% η Amazon. Στο 1,25% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό.

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με «βαρίδι» την τεχνολογία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα στοιχεία για την οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,25% στις 34.944 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,98% χαμηλότερα στις 14.637 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 4.392 μονάδες. 

Οι δείκτες συνεχίζουν να οδεύουν σε μηνιαία άνοδο, αν και η μεταβλητότητα αυξήθηκε λόγω των ανησυχιών για την οικονομική ανάκαμψη, ενόψει της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα. Ο Nasdaq και ο Dow Jones βρίσκονται αντίστοιχα 1,89% και 1,69% υψηλότερα από την αρχή του μήνα, ενώ ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη 2,8% την ίδια περίοδο. Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας, του real estate και της τεχνολογίας έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δομικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τα τρόφιμα και την ενέργεια, ενισχύθηκε 3,5% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 80,8 μονάδες τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Τον Ιούνιο βρισκόταν στις 85,5 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί στις 86,5 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,05% στις 73,59 μονάδες, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,16% στις 1.828 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,188 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,25%. 

Στο ταμπλό, η Amazon βουτάει 7,2%, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Σε ελεύθερη πτώση 21% η μετοχή της Pinterest, καθώς το κοινωνικό δίκτυο έχασε χρήστες κατά το δεύτερο τρίμηνο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v