Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street κόντρα στα απογοητευτικά macro

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις. Πτώση 3% για το Facebook. Στο 1,27% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 1,5% για τον χρυσό.

Aνοδος στη Wall Street κόντρα στα απογοητευτικά macro

Υψηλότερα κινούνται την Πέμπτη οι αμερικανικές μετοχές παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

O Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 35.083 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,38% στις 14.819 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,38% υψηλότερα στις 4.417 μονάδες. 

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε με ρυθμό 6,5% σε ετήσια βάση, αρκετά κάτω από το 8,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές του Dow Jones.

Eν τω μεταξύ, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 400.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουλίου. Το νούμερο είναι σχεδόν διπλάσιο από τα προ πανδημίας επίπεδα και πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 385.000 αιτήσεις.

Θετικός ήταν ο αντίκτυπος από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα απέχει ακόμα πολύ από το να αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων.

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Και θεωρούμε ότι έχουμε ακόμα κάποια απόσταση να καλύψουμε» τόνισε ο κ. Πάουελ. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι έκαναν την πρώτη εκτενή συζήτηση για το πώς θα προχωρήσουν στη μείωση της νομισματικής τόνωσης, αλλά υπογράμμισε ότι δεν λήφθηκε κάποια απόφαση για τη χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει το «tapering».

«Σημειώνουμε πρόοδο. Αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο και αν τα πράγματα πάνε καλά, θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο», ανέφερε.

Στο ταμπλό, Paypal και Facebook υποχωρούν 5% και 3% αντίστοιχα, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου.

Άλμα 4% σημειώνει η μετοχή της Ford. H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε το outlook της για το 2021.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι Amazon και η Pinterest.

Σήμερα πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στη Wall Street και η μετοχή της Robinhood, της δημοφιλούς πλατφόρμας συναλλαγών. Η μετοχή υποχωρεί 10% στα 34 δολάρια. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,183 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου είναι αμετάβλητη στο 1,26%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 0,54% στα 72,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί ράλι 1,5% στα 1.827 δολάρια ανά ουγκιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v