Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χειρότερη εβδομάδα από τον Ιούνιο για Dow και S&P 500

Ο S&P 500 είχε χάσει 1,4% έως την Πέμπτη, ο Dow 1,75% και ο Nasdaq 1,9%. Φόβοι για τη μείωση των αγορών asset από τη Fed. Στην ασφάλεια των ομολόγων οι επενδυτές. Κέρδη 2% για τη μετοχή της Tesla. Στο 1,24% το 10ετές Treasury.

Η χειρότερη εβδομάδα από τον Ιούνιο για Dow και S&P 500

Ηπιες μεταβολές για τις αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι αγορές κλείνουν μία εβδομάδα απωλειών, με οδηγό τους φόβους για τη μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Ο Dow Jones κινείται 0,6% ανοδικά, στις 35.119 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,78% στις 4.440, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,1%, στις 14.703 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες παίρνουν ωστόσο τον δρόμο για ολοκλήρωση αυτής της εβδομάδας χαμηλότερα. Ο S&P 500 και ο Dow είναι σε πορεία για τη χειρότερη επίδοση από τον Ιούνιο, ενώ ο Nasdaq για τη χειρότερη από τον Μάιο.

Ο S&P 500 έχει χάσει 1,4% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, ενώ ο Dow 1,75% και ο Nasdaq 1,9%.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed του Ιουλίου που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται για μείωση των μηνιαίων αγορών asset φέτος. Οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών και εμπορευμάτων ενώ αναζήτησαν καταφύγιο στα ομόλογα, λόγω των φόβων ότι η κίνηση της Fed ίσως ανατρέψει τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία που ήδη δέχεται πιέσεις από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Αυτοί οι φόβοι οδήγησαν αυτή την εβδομάδα την τιμή του αμερικανικού αργού 9% αρνητικά, ενώ η απόδοση του 10ετούς Treasury βρίσκεται στο 1,24%, από 1,78% που ήταν στα τέλη Μαρτίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla κερδίζει πάνω από 2%. Ο Ελον Μασκ, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε χθες Πέμπτη σχέδιο για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί ανιαρά, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασιζόμενου στην ίδια τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v