Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι αγοραστές στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή την τεχνολογία. Εβδομαδιαίες απώλειες για τους δείκτες. Στο 1,25% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Έβδομη σερί πτώση για το πετρέλαιο.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι αγοραστές στη Wall Street

Εβδομαδιαίες απώλειες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται τόσο με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και με τα σχέδια της Fed για μείωση στις μηνιαίες αγορές ομολόγων πριν το τέλος του έτους.

Ωστόσο η σημερινή δήλωση του Κεντρικού Τραπεζίτη του Ντάλας, Ρόμπερτ Κάπλαν ότι ενδεχομένως να αναθεωρήσει την θέση του για tapering από τον Οκτώβριο αν η μετάλλαξη Δέλτα έχει αντίχτυπο στην οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, ξάφνιασε ευχάριστα και στήριξε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,65% ή 225 μονάδες στις 35.119, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,81% στις 4.441 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,19% στις 14.714 μονάδες.

Στον αντίποδα, στην εβδομάδα ο Dow Jones υποχώρησε 1,1%, ο S&P 0,6% και ο Nasdaq 0,7%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Microsoft (+2,7%) και Home Depot (+2%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (-0,9%) και Coca Cola (-0,4%).

Με δεδομένο τον περιορισμένο τζίρο λόγω των καλοκαιρινών διακοπών των επενδυτών, αναμένουμε μόνο μικρές διορθώσεις σε μια αγορά που βρήκε ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και από τις υψηλές προσδοκίες ανάπτυξης», σχολίασε ο Richard Saperstein, επικεφαλής επενδύσεων της Treasury Partners.

Στο εταιρικό μέτωπο ισχυρά αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Foot Locker. Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 2,21 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στα 2,28 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,01 δολ. και έσοδα στα 2,10 δισ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε για έβδομη μέρα, τούτη τη φορά κατά 2,1% στα 62,14 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.784 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο «βούλιαξε» 9% και ο χρυσός κέρδισε μόλις 0,3%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,25% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό εννέα μηνών έναντι του ευρώ και συγκεκριμένα κατά 0,2% στο 1,1698 δολ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v