Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί μέρα με ρεκόρ στη Wall Street

Ανοδικές διαθέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο με την τεχνολογία να κερδίζει τις εντυπώσεις. Νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq. Στο 1,27% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πάνω από τα 1.800 δολ. παρέμεινε ο χρυσός.

Δεύτερη σερί μέρα με ρεκόρ στη Wall Street

Κέρδη για τους S&P και Nasdaq με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα στοιχεία απασχόλησης που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Οι αναλυτές αναμένουν νέα πτώση της ανεργίας τον Αύγουστο στο 5,2% και τη δημιουργία 750.000 νέων θέσεων εργασίας.

Στο μεταξύ, αναπάντεχη πτώση κατέγραψαν οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, υποχωρώντας για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών, οι πωλήσεις πραγματοποίησαν απώλειες 1,8% σε σχέση με τον Ιούνιο, μετά από πτώση 2% τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,4%.

Στη Wall Street, οι S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη μέρα. Ειδικότερα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,43% στις 4.528 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,90% στις 15.265 μονάδες, ενώ o Dow Jones υποχώρησε 0,16% ή 55 μονάδες στις 35.399.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Apple (+3,2%) και Microsoft (+1,3%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (-2,4%) και Boeing (-1,6%).

Παράλληλα, θετικός παραμένει ο αντίχτυπος από την ομιλία του Τζέρομ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ την Παρασκευή. Ο επικεφαλής της Fed, μεταξύ άλλων μίλησε για πιθανή μείωση στις αγορές ομολόγων εντός του έτους, αποκλείοντας ωστόσο οποιαδήποτε μεταβολή στα επιτόκια το επόμενο διάστημα.

«Με ρεκόρ στο ΑΕΠ και στα εταιρικά κέρδη, με άνοδο του πληθωρισμού και με αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, η Fed θα νιώσει μεγαλύτερη πίεση να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα νομισματικής διευκόλυνσης», έγραψε ο Μάικ Γουίσλον της Morgan Stanley, ο οποίος προβλέπει διόρθωση 10%, σύντομα στην αγορά.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε ανοδικά και συγκεκριμένα κατά 0,7% στα 69,21 δολάρια ανά βαρέλι καθώς το πέρασμα του τυφώνα Ida από τον Κόλπο του Μεξικού, μείωσε δραματικά την παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,4% στα 1.812 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,27% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1802 δολ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v