Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υψηλά στη Wall με το βλέμμα στο Jackson Hole

Κέρδη πάνω από 16% μέχρι στιγμής φέτος για τον Nasdaq -είναι πλέον 126% υψηλότερα από το χαμηλό της πανδημίας. Στήριξη στο κλίμα από την αίσθηση πως τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα ίσως φτάνουν στην κορύφωσή τους. Νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq.

Νέα υψηλά στη  Wall με το βλέμμα στο Jackson Hole

Σε θετικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές  και την Τετάρτη, μετά το χθεσινό ρεκόρ του Nasdaq πάνω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,33%, στις 35.482 μονάδες, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα 0,28 στις 4.498, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,2%, στις 15.045 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύθηκε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση την Τρίτη, στις 15.019 μονάδες, οδηγώντας τον σε κέρδη πάνω από 16% μέχρι στιγμής φέτος. Ηταν το εικοστό ένατο κλείσιμο σε ρεκόρ το 2021. Ο δείκτης έχει πλέον κέρδη πάνω από 126% σε σύγκριση με το χαμηλό της πανδημίας. Ο S&P 500 επίσης χτύπησε ρεκόρ την Τρίτη.

Οι αγορές έχουν πάρει ώθηση από τις ενδείξεις ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα ίσως  φτάνουν στην κορύφωσή τους. Ο Tom Lee, αναλυτής της Fundstrat, αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες ότι τα χειρότερα ίσως να βρίσκονται πίσω μας, επικαλούμενος την πτώση του ποσοστού θετικότητας σε Φλόριντα και Τέξας.

H προσοχή πλέον στρέφεται στο διαδικτυακό συμπόσιο Jackson Hole των κεντρικών τραπεζών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναζητώντας ενδείξεις για το tapering της Fed.

Στο μέτωπο των δεδομένων, πτώση μόλις 0,1% σημείωσαν οι παραγγελίες για διαρκή προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, φτάνοντας στα 257,2 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κινηθούν αρνητικά κατά 0,3%. Το αποτέλεσμα του Ιουνίου αναθεωρήθηκε στα $257,6 δισ.

Ο εξοπλισμός του τομέα Μεταφορών οδήγησε την κίνηση -οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά $1,7 δισ. ή 2,2% στα 75,3 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων των Μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Εξαιρουμένου του τομέα Αμυνας, υποχώρησαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,1%, στα 67,61 δολάρια ανά βαρέλι. Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά κατά 1,2 μονάδα βάσης, στο 1,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v