Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με τον Nasdaq να περνά πάνω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Νέο ιστορικό υψηλό και για τον S&P. Στο 1,28% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και χρυσός.

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο Συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole, όπου οι Κεντρικοί Τραπεζίτες αναμένεται να αναφερθούν με περισσότερες λεπτομέρειες στα σχέδιά τους για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων πριν το τέλος του έτους.

Στο μεταξύ, θετικός παραμένει ο αντίχτυπος από την οριστική έγκριση που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία, η έγκριση από το FDA είναι ένα ακόμα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη απέναντι στο εμβόλιο ακόμα και από αυτούς που δεν το έχουν κάνει ακόμα», σχολίασε ο επικεφαλής στρατηγικής της LPL Financial, Ryan Detrick.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,09% ή 32 μονάδες στις 35.367, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 4.486 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,52% στις 15.019 μονάδες.

S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (+1,9%) και Dow Inc. (+1,8%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Johnson & Johnson (-1,2%) και Walmart (-1%).

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η BestBuy καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 2,98 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στα 11,85 δις. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,85 δολ. και έσοδα στα 11,49 δις. δολάρια.

Στην στεγαστική αγορά, σε ανοδική τροχιά συνέχισαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ καθώς αυξήθηκαν 1% τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 708.000 μονάδων από 676.000 τον προηγούμενο μήνα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,9% στα 67,54 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.808 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,28% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1755 δολ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v