Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά το διήμερο ράλι

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας με έντονες διακυμάνσεις. Απώλειες για το αργό και τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,435% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Υποχωρεί η Wall Street μετά το διήμερο ράλι

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 34.697 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,52% χαμηλότερα στις 14.973 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,27% στις 4.436 μονάδες.

Την Πέμπτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε 500 μονάδες, καταγράφοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τις 20 Ιουλίου. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,2%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1%.

Οι δείκτες έχουν διαγράψει τις βαριές απώλειες που κατέγραψαν στην αρχή της εβδομάδας και οδεύουν προς εβδομαδιαία κέρδη. Ο βιομηχανικός δείκτης βρίσκεται 0,5% υψηλότερα από την αρχή της εβδομάδας και ετοιμάζεται να βάλει τέλος σε ένα σερί τριών εβδομάδων πτώσης.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της πως όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και του Tether, δεν υπόκεινται στο ίδιο νομικό καθεστώς με το νόμιμο νόμισμα της Κίνας και γι' αυτό δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που παρέχονται από υπεράκτιες συναλλαγές σε κατοίκους εσωτερικού, καθίστανται παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

Το Βitcoin υποχωρεί 7%, ενώ απώλειες 9% καταγράφει το ethereum. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται όλες οι μετοχές που συνδέονται με κρυπτονομίσματα. Η μετοχή του Coinbase σημειώνει πτώση πάνω από 3%, η Robinhood κινείται 2% χαμηλότερα, ενώ η Square διολισθαίνει 1,6%.

Βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Nike. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών στη Βόρεια Αμερική.

Εν τω μεταξύ, η αξιωματούχος της Fed Λορέτα Μέστερ υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να αρχίσει την περιστολή των αγορών ομολόγων τον Νοέμβριο και μπορεί να πραγματοποιήσει την πρώτη αύξηση επιτοκίων την επόμενη χρονιά, αν η αγορά εργασίας συνεχίσει να βελτιώνεται όπως αναμένεται.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,4% χαμηλότερα στα 73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,35% στα 1.743 δολάρια. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,171 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,435%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v