Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί άνοδος για τους Dow Jones και S&P 500

Μικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους Dow Jones και S&P 500 να κρατιούνται σε θετικό έδαφος και τον Nasdaq να υποχωρεί οριακά. Στο 1,46% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πέμπτη ανοδική εβδομάδα για το πετρέλαιο.

Τρίτη σερί άνοδος για τους Dow Jones και S&P 500

Επιφυλακτική στάση τήρησαν οι επενδυτές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,1% ή 33 μονάδες στις 34.798, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 4,455 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,03% στις 15.047 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce.com (+3%) και Visa (+1,5%) ενώ πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (-6,2%) και της Dow (-1,2%).

«H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να αρχίσει την περιστολή των αγορών ομολόγων τον Νοέμβριο και μπορεί να πραγματοποιήσει την πρώτη αύξηση επιτοκίων την επόμενη χρονιά, αν η αγορά εργασίας συνεχίσει να βελτιώνεται όπως αναμένεται», δήλωσε η Λορέτα Μέστερ.

«Κατά τη γνώμη μου, η οικονομία πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και τάσσομαι υπέρ της έναρξης της περιστολής των αγορών τον Νοέμβριο και της ολοκλήρωσης του προγράμματος κατά το πρώτο μισό του επόμενου έτους», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας σε ομιλία της στο Οχάιο.

Στο μεταξύ, παραμένει ο προβληματισμός για τις εξελίξεις στο μέτωπο της κινεζικής Evergrande. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, «οι κινεζικές αρχές έχουν ενημερώσει τους τοπικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για δυνητική κατάρρευση του ομίλου». Επιπλέον, υπάρχει αβεβαιότητα αναφορικά με την πληρωμή τόκων offshore ομολόγου σε αμερικανικό νόμισμα.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών ενισχύθηκαν περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι το momentum στην Αγορά κατοικιών επιβραδύνεται. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις νεόδμητων σημείωσαν άνοδο 1,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 740.000.

Στο εταιρικό μέτωπο, πιέσεις 6,2% ασκήθηκαν στην μετοχής της Nike μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων εσόδων εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης στη Βόρεια Αμερική.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,9% στα 73,98 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο μόλις 0,1% στα 1.751 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε 2,8% (5η ανοδική εβδομάδα) και ο χρυσός κινήθηκε οριακά υψηλότερα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,46% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1717 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v