Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones

Θετικό πρόσημο για τον βιομηχανικό δείκτη ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Στο 1,48% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πάνω από τα 75 δολ. το πετρέλαιο WTI. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στη νέα άνοδο των αμερικανικών ομολόγων.

Νωρίτερα, η αισιοδοξία για την δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε υψηλό αντίστοιχο του Ιουνίου και συγκεκριμένα στο 1,5%. Ωστόσο το 10ετές κρατήθηκε σε υψηλά τριών μηνών μόλις για λίγα λεπτά για να ισορροπήσει προς το τέλος της συνεδρίασης στο 1,48%. Σημειώνεται ότι στα τέλη Αυγούστου το yield του 10ετούς βρισκόταν σχεδόν 20 μονάδες κάτω από τα σημερινά επίπεδα, στο 1,30%.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,21% ή 72 μονάδες στις 34.870, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,28% στις 4.443 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,52% στις 14.969 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Dow (+5%) και JP Morgan (+2,3%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce.com (-2,1%) και Microsoft (-1,7%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, καλύτερες από τις αναμενόμενες ήταν οι νέες παραγγελίες για διαρκή προϊόντα των Ηνωμένων Πολιτειών τον προηγούμενο μήνα, καθώς ενισχύθηκαν κατά 1,8% σε μηνιαία βάση. Συνολικά αυξήθηκαν κατά 4,6 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, φτάνοντας στα 263,5 δισ. δολάρια.

Ο εξοπλισμός του τομέα Μεταφορών οδήγησε την κίνηση -ενισχύθηκε κατά 5,5%, φτάνοντας στα 80,8 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένου του τομέα Μεταφορών, οι νέες παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 0,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στην πιο “αδύναμη” χρηματιστηριακά περίοδο του έτους (τέλη Σεπτεμβρίου- μέσα Οκτωβρίου)», αναφέρει σε σχετικό σημείωμα, ο Larry Adam της Raymond James. «Ωστόσο, δεδομένης της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης, η θέση μας είναι να διατηρήσουμε την υπάρχουσα έκθεσή μας στη αγορά».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2% στα 75,45 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.752 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1700 δολ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v