Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street με βαρίδι την τεχνολογία

Η άνοδος της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου στο 1,54% ασκεί πιέσεις στον Nasdaq, που υποχωρεί πάνω από 2%. Ξεπέρασε τα $76 η αμερικανική ποικιλία του αργού. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για τον χρυσό.

Στο «κόκκινο» η Wall Street με βαρίδι την τεχνολογία

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες, με τον Nasdaq να έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων ασκεί πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,12% στις 34.478 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,35% χαμηλότερα στις 14.615 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,6% στις 4.369 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου συνεχίζει να ανεβαίνει με ταχύ ρυθμό, φτάνοντας έως το 1,54% καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα τηρήσει την υπόσχεσή της να περιορίσει τις αγορές ομολόγων, μόλις αυξηθεί ο πληθωρισμός. 

Την περασμένη εβδομάδα, η απόδοση του 10ετούς βρισκόταν στο 1,29%, ενώ τον Αύγουστο είχε υποχωρήσει έως το 1,13%. Η απόδοση του 30ετούς ξεπέρασε το 2%.

«Η αγορά αρχίζει να συνειδητοποιεί ολοένα και περισσότερο το γεγονός ότι οι αποδόσεις ήταν εξαιρετικά χαμηλά σε σχέση με τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία. Τώρα η Fed κάνει στροφή, και όλοι αλλάζουν τη στάση τους, όλοι μαζί, όπως γίνεται συνήθως» δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά, με την αμερικανική ποικιλία WTI να ενισχύεται 1,1% στα 76,3 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,87% στα 1.737 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,167 δολ./ευρώ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης S&P Core Logic Case-Shiller επιβεβαίωσε ότι η αγορά κατοικιών παραμένει «καυτή». Ειδικότερα, ο δείκτης κατέγραψε ετήσια άνοδο 19,7% τον Ιούλιο, έναντι ανόδου 18,7% τον Ιούνιο.

Αυτός είναι ο τέταρτος διαδοχικός μήνας στον οποίο ο δείκτης σημειώνει άνοδο-ρεκόρ. Συνολικά, είναι ο 14ος μήνας ανόδου του δείκτη. Οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν άνοδο και στις 20 πόλεις που παρακολουθεί ο δείκτης. Στις 19 από τις 20 πόλεις, οι τιμές βρίσκονται σε επίπεδα-ρεκόρ.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook και της Alphabet υποχωρούν περίπου 3%, ενώ η Amazon καταγράφει πτώση πάνω από 2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v