Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mπαράζ ρευστοποιήσεων στις μετοχές του Nasdaq

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 2%. Στο 1,49% σκαρφαλώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πάνω από τα $77 η αμερικανική ποικιλία του αργού. Ράλι 3% για την Tesla και 4% για τη Merck.

Mπαράζ ρευστοποιήσεων στις μετοχές του Nasdaq

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να κινούνται και πάλι υψηλότερα.

O Dow Jones καταγράφει πτώση 0,9% στις 34.015 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 2,06% στις 14.266 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,1% στις 4.306 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,49%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ενισχύεται 3%. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 241.300 ηλεκτρικά οχήματα το τρίτο τρίμηνο, αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο 4% σημειώνει η μετοχή της Merck, διευρύνοντας το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Η φαρμακευτική ανέφερε ότι το χάπι που εξέλιξε με τη Ridgeback Biotherapeutics μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας από κορωνοϊό κατά 50%.

Μικρή πτώση σημειώνουν οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως η Apple, η Nvidia και η Microsoft, εν μέσω πιέσεων από την άνοδο των αποδόσεων. Η μεγάλη άνοδος των αποδόσεων των treasuries τον Σεπτέμβριο επέφερε ισχυρό πλήγμα στις τεχνολογικές μετοχές.

«Η νευρικότητα γύρω από τις κινήσεις της Fed, η διαταραχή στις εφοδιαστικές αλυσίδες και το ενδεχόμενο αύξησης των φόρων έχουν συγκρατήσει τον ενθουσιασμό στην αγορά», έγραψε σε σημείωμα ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer Asset Management Τζον Στόλτζφους. «Εν τω μεταξύ, το rotation και οι προσπάθειες για αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων σε συνδυασμό με την κατοχύρωση κερδών από κάποιες “αρκούδες” και ορισμένους νευρικούς επενδυτές αντιστοιχούν σε μεγάλο μέρος της επενδυτικής δραστηριότητας» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 1,2% τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο είχαν αυξηθεί κατά 0,7%.  Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο των παραγγελιών κατά 1%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,7% υψηλότερα στα 77,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,38% στα 1.751 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,163 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v