Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το τεχνολογικό sell-off

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά παρά την άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πάνω από το 1,5%. Υποχωρεί το δολάριο. Νέα κέρδη για το αργό. Απώλειες για τον χρυσό.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το τεχνολογικό sell-off

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι δείκτες φαίνεται να ανακάμπτουν από το τεχνολογικό sell-off της Δευτέρας.

O Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 34.403 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,29% υψηλότερα στις 14.450 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,29% στις 4.355 μονάδες. 

Τη Δευτέρα ο Nasdaq υποχώρησε 2,1%, καταγράφοντας την έκτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις. Ο Dow Jones διολίσθησε 0,9%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,3%, με «βαρίδι» τις τεχνολογικές μετοχές.

Ο τεχνολογικός τομέας είχε τη χειρότερη επίδοση τον τελευταίο μήνα καθώς το άλμα στις αποδόσεις ανάγκασε τους επενδυτές να απομακρυνθούν από τις μετοχές υψηλής αξίας, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να καταστήσει τα μελλοντικά τους κέρδη λιγότερο ελκυστικά.

Οι αποδόσεις αυξάνονται από τότε που η Fed έστειλε «σήμα» τον Σεπτέμβριο ότι θα αρχίσει σύντομα το tapering στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου βρισκόταν κοντά στο 1,5% την Τρίτη, μετά την άνοδο στο 1,56% την περασμένη εβδομάδα.

«Το sell-off προκλήθηκε εν μέρει από την άνοδο στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων, τον υψηλότερο πληθωρισμό και την πιο αδύναμη ανάπτυξη», έγραψε ο Μαρκ Χάεφελ, CIO στη UBS. «Oι ελλείψεις στην ενέργεια και ο δημοσιονομικός αντίκτυπος στο Κογκρέσο των ΗΠΑ υπονόμευσαν το επενδυτικό κλίμα. Αλλά θεωρούμε ότι οι ανησυχίες είναι υπερβολικές ή ότι θα εξασθενήσουν σύντομα, καθώς περιμένουμε ότι το ράλι στις μετοχές θα επιστρέψει σύντομα σε τροχιά».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 55,4 τον Αύγουστο.Ο δείκτης υπηρεσίων υποχώρησε στις 54,9 τον Σεπτέμβριο, από 55,1 τον Αύγουστο.

Το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 4,2% στα 73,3 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν διεύρυνση του ελλείμματος στα 70,5 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,3% υψηλότερα στα 78,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,8% στα 1.753 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,158 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 1,5%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v