Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τον S&P 500 σε νέα ρεκόρ

Σε επίπεδα-ρεκόρ ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq γυρίζει σε αρνητικό έδαφος. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό. Βουτιά για τον χρυσό. Στο 1,59% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τον S&P 500 σε νέα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζει ο Νasdaq ενώ ο S&P 500 συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ αλλά αρκετά χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,3% στις 35.711 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 15.940 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,15% στις 4.708 μονάδες.

Οι δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος λαμβάνοντας ώθηση από την είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να διατηρήσει τον Τζερόμ Πάουελ στη θέση του επικεφαλής της Fed.

Η Λάελ Μπρέιναρντ, η πιο μεγάλη ανταγωνίστρια του Πάουελ για την κορυφαία θέση, επιλέχθηκε για τον ρόλο της αντιπροέδρου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Πάουελ και η Μπρέιναρντ «μας καθοδήγησαν κατά τη διάρκεια της χειρότερης ύφεσης στη σύγχρονη αμερικανική Ιστορία και μας έβαλαν στον δρόμο της ανάκαμψης».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι η εστίαση του προέδρου Πάουελ και της Δρ Μπρέιναρντ στη διατήρηση του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα, στις σταθερές τιμές και στην παροχή πλήρους απασχόλησης, θα καταστήσει την οικονομία μας πιο δυνατή από ποτέ».

«Μαζί, συμμερίζονται επίσης τη βαθιά μου πεποίθηση ότι απαιτείται επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση των οικονομικών κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή καθώς και για το να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από τους αναδυόμενους κινδύνους στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα».

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ενισχύεται πάνω από 2% μετά τη δήλωση του CEO Έλον Μασκ ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα λανσάρει το Model S Plaid στην Κίνα την άνοιξη του 2022.

Άνοδο πάνω από 1,5% καταγράφει η μετοχή της Moderna. Η FDA έδωσε την περασμένη εβδομάδα έγκριση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου της φαρμακευτικής σε όλους τους ενήλικες στις ΗΠΑ. Η μετοχή έχει ενισχυθεί 14,1% στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,78% στα 75,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 1,85% στα 1.818 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,124 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άλμα 5 μονάδων βάσης, στο 1,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v