Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με νέες τεχνολογικές πιέσεις

Η άνοδος των αποδόσων των treasuries στο 1,65% διατηρεί την πίεση στις τεχνολογικές μετοχές. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ενισχύεται το αργό παρά την αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων. Απώλειες για τον χρυσό κάτω από τα $1.800. Βουτιά 11,2% για Zoom.

Μικρή πτώση στη Wall Street με νέες τεχνολογικές πιέσεις

Mε αρνητικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά καθώς η άνοδος των αποδόσεων των treasuries συνεχίζει να πιέζει χαμηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,07% στις 35.592 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,25% χαμηλότερα στις 15.646 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,48% στις 4.660 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο, διαγράφοντας κέρδη 0,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,3%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε σκαρφαλώσει σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Ο Nasdaq βούτηξε 1,2% παρά το γεγονός ότι είχε  ανέλθει νωρίτερα σε ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Οι αγορές αντέδρασαν αρχικά θετικά στην ανακοίνωση ότι ο Τζο Μπάιντεν θα προτείνει να συνεχίσει ο Τζερόμ Πάουελ για δεύτερη θητεία στο τιμόνι της Fed, ωστόσο στη συνέχεια της συνεδρίασης γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, υπό το βάρος και της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit υποχώρησε στις 56,5 μονάδες στα μέσα Νοεμβρίου από 57,6 τον Οκτώβριο. Μια μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του ιδιωτικού τομέα.

Ο τομέας των υπηρεσιών ήταν αυτός που συνέβαλε στην πτώση του σύνθετου δείκτη, με την IHS Markit να επισημαίνει «κάποια αντίσταση στις υψηλότερες τιμές».

Ο δείκτης PMI για τον τομέα των υπηρεσιών διολίσθησε στις 57 μονάδες από 58,7 τον Οκτώβριο. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 59,1 μονάδες από 58,4 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 59 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,33% υψηλότερα στα 77,7 δολάρια το βαρέλι, παρά την απόφαση των ΗΠΑ και άλλων χωρών να απελευθερώσουν στρατηγικά αποθέματα αργού. Νέα πτώση καταγράφει ο χρυσός, υποχωρώντας 0,74% στα 1.793 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,124 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άνοδο 2 μονάδων βάσης, στο 1,65%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Zoom βουτάει 11,2% στα 200 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v