Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία

Στο κόκκινο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή των απωλειών τον δείκτη Nasdaq (-2,57%). Σε επίπεδα διόρθωσης για δεύτερη μέρα ο S&P 500. Στο 1,97% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Οριακή άνοδος για χρυσό και πετρέλαιο.

Βαριές απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία

Νέα πτώση στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην ρωσο-ουκρανική κρίση.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει ενημερωθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε εισβολή τις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Τα ρωσικά στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία είναι προετοιμασμένα για επίθεση που ενδεχομένως είναι επικείμενη, δήλωσε νωρίτερα, αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Ιστορικά, οι στρατιωτικές κρίσεις δείχνουν να προκαλούν αστάθεια στις αγορές και φορές μάλιστα να οδηγούν σε βραχυπρόθεσμες πτώσεις αλλά στο τέλος οι μετοχές ανακάμπτουν εκτός και αν τα γεγονότα προκαλέσουν οικονομική ύφεση», σχολίασε ο Eylem Senyuz της Truist.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 1,38% ή 464 μονάδες στις 33.131, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,84% στις 4,225 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,57% στις 14.015 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+2,1%) και Johnson & Johnson (+0,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Cisco Systems (-3,1%) και Home Depot (-2,5%).

Στο μεταξύ, οι τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό μέτωπο βάζουν τους αναλυτές σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed.

«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν πιο αργό κύκλο ανάπτυξης και αυτό θα μπορούσε να εξαλείψει τον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων κατά μισή μονάδα στη συνεδρίαση της FOMC την 16η Μαρτίου», σημείωσε ο Ed Moya, αναλυτής της Oanda.

Παράλληλα σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς η ουκρανική κρίση στρέφει τους επενδυτές σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου. Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,97%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 0,2% στα 92,10 δολάρια και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,2% στα 1.910 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1308 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v