Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με ώθηση από την τεχνολογία

Σε θετικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες με τον S&P 500 που οδεύει στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 2020. Νέα άνοδος για το αργό. Απώλειες για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 2,16% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 10% για την GameStop.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με ώθηση από την τεχνολογία

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, διευρύνοντας το τριήμερο ράλι, με τον S&P 500 να οδεύει στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του τελευταίου έτους.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 34.561 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,5% υψηηλότερα στις 13.807 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 4.438 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 4,9% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις και βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2020. Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε σε θετικό έδαφος για τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις, σημειώνοντας άνοδο 4,7% και οδεύει επίσης για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2020. Ο Nasdaq έχει πραγματοποιήσει άλμα 6% αυτή την εβδομάδα, το μεγαλύτερο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. 

Πύραυλοι έπληξαν σήμερα κέντρο επισκευής αεροσκαφών στα περίχωρα του Λβιβ στη δυτική Ουκρανία. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συνομιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για να συζητήσουν για τον ουκρανικό πόλεμο. 

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία φέρεται να πραγματοποίησε την Πέμπτη πληρωμή ομολόγων 117 εκατομμυρίων δολαρίων, αποφεύγοντας την πρώτη χρεοκοπία από το 1998.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 7,2% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 6,02 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Ένωση Μεσιτών.Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μικρότερη πτώση κατά 6,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,1% στα 104 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,78% στα 1.928 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στα 2,16%.

Στο ταμπλό, η μετοχή FedEx υποχωρεί περισσότερο από 3%. Η αμερικανική εταιρεία σημείωσε τριμηνιαία κέρδη χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.

Άλμα 1,4% καταγράφει η μετοχή της Boeing. Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Delta Air Lines για μεγάλη παραγγελία.

Η μετοχή της GameStop βουτάει περίπου 10%. Η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών κατέγραψε ζημία κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριμήνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v