Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε θετικό έδαφος ο Nasdaq, με την Tesla να πραγματοποιεί άλμα 5% και την Amazon να γυρίζει σε θετικό έδαφος για το έτος. Βουτάει 6% το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,46% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση πάνω από 1% για τον χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι μετοχές τη Δευτέρα, σε μια εβδομάδα με γεμάτο πρόγραμμα οικονομικών ανακοινώσεων και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Fed και τις προγραμματισμένες αυξήσεις επιτοκίων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,48% στις 34.691 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,73% υψηλότερα στις 14.273 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,01% στις 4.542 μονάδες.

Oι Dow Jones και S&P 500 κινήθηκαν σε θετικό έδαφος την Παρασκευή, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο.

«Φαίνεται πως το άλμα στις τιμές των εμπορευμάτων έχει παγώσει και αυτό έχει δώσει στους επενδυτές την ευκαιρία να επιστρέψουν στις μετοχές. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι και το ράλι στις μετοχές τις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι εντυπωσιακό», δήλωσε αναλυτής της Oanda.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, στα 106,6 δισ. δολάρια έφτασε το εμπορικό έλλειμμα αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Πρόκειται για πτώση 0,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, όταν το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 107,6 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 157,2 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές κατά 0,3% στα 263,7 δισ. δολάρια. Τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν 2,1%, φτάνοντας στα 814,8 δισ. δολάρια.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,46%. 

Εν τω μεταξύ, ένα μέρος της καμπύλης των αποδόσεων αντιστράφηκε τη Δευτέρα, με την απόδοση του 5ετούς τίτλου να αυξάνεται στο 2,63% και του 30ετούς να υποχωρεί στο 2,6004%.

Ωστόσο, το spread ανάμεσα στο 2ετές και το 10ετές ομόλογο παραμένει για την ώρα θετικό.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα πάνω από 5%, μετά την είδηση ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε split μετοχών για να δώσει μέρισμα στους μετόχους.

Ράλι 2,2% πραγματοποιεί η μετοχή της Amazon διαγράφοντας τις απώλειες από την αρχή της χρονιάς.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,097 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 6% στα 106,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,1% στα 1.931 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v