Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το τετραήμερο ράλι

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα των επενδυτών στα επιτόκια και στην Ουκρανία. Στο 2,43% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε χαμηλό μήνα έναντι του ευρώ το δολάριο. Κέρδη 3,2% για το αργό. Άνοδος 0,6% για τον χρυσό.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το τετραήμερο ράλι

Xαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των ομολόγων πυροδοτεί ανησυχίες για ύφεση και ενώ μετριάζεται η αισιοδοξία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,14% στις 35.252 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,48% χαμηλότερα στις 14.546 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,29% στις 4.619 μονάδες.

Την Τρίτη, οι Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν την τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq  αναρριχήθηκε 1,8%.

«Η αγορά έχει πλέον ανέβει σχεδόν 10% τις τελευταίες 10 ημέρες, οπότε είχαμε ένα εντυπωσιακό ράλι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική είδηση εκτός από το ότι έχουμε στην πραγματικότητα περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων στην αγορά», δήλωσε στο CNBC η Στέφανι Λανγκ,  επικεφαλής επενδύσεων στη Homrich Berg.

«Ήταν μια ωραία διαδρομή», πρόσθεσε. «Αλλά δεν θα ένιωθα πολύ άνετα για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, γιατί πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μεγάλη μεταβλητότητα».

Η Ρωσία δήλωσε την Τρίτη ότι θα μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας, αλλά αρκετές χώρες -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου- παραμένουν δύσπιστες σχετικά με τη δέσμευση της Μόσχας. Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία συνεχίστηκαν την Τετάρτη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 6,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2021 σε τριμηνιαία βάση, όπως ενημέρωσε το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης των Ηνωμένων Πολιτειών στην έκθεσή του σχετικά με το ΑΕΠ της χώρας την ίδια περίοδο. Το ποσοστό είναι υψηλότερο από την αύξηση του δείκτη κατά 5,3% το τρίτο τρίμηνο.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% κατά το τέταρτο τρίμηνο και 5,7% για το σύνολο του 2021.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,2% στα 107,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,6% στα 1.930 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει 0,5% έναντι του ευρώ, σε χαμηλό μήνα. Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει απώλειες και έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 2 μονάδες βάσης στο 2,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v