Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία γυρίζει σε θετικό έδαφος τη Wall Street

Προσπάθεια ανάκαμψης, αλλά οι ανησυχίες για φρένο στην οικονομία διεθνώς τροφοδοτούν τα διλήμματα. H αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα προκαλεί πονοκεφάλους, οδηγώντας χαμηλότερα τις τιμές πετρελαίου και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Η τεχνολογία γυρίζει σε θετικό έδαφος τη Wall Street

Μάζεψαν τις απώλειες οι μετοχές τη Δευτέρα και γύρισαν σε θετικό έδαφος, μετά τη συνέχεια του sell-off τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, βαδίζοντας προς το τέλος του Απριλίου, ενός μήνα που οδήγησε τον δείκτη Dow Jones σε χαμηλότερα επίπεδα επί τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες.

Ο φόβος για την προοπτική παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης συνεχίζεται να τροφοδοτεί τις ανησυχίες σε όλα τα χρηματιστήρια από την Ασία έως την Ευρώπη. Η οικονομία των ΗΠΑ φρέναρε περαιτέρω τον Μάρτιο όπως δείχνει ο δείκτης Chicago Fed National Activity.

Στην Κίνα η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 προκαλεί νέους πονοκεφάλους, οδηγώντας τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα καθώς και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Στη σκιά των εξελίξεων ο Mohamed El-Erian μιλά για : «Μεγάλης κλίμακας ανησυχίες σχετικά με τον στασιμοπληθωρισμό»,

Στη Wall Street αυτή την εβδομάδα ανακοινώνονται και αρκετά εταιρικά αποτελέσματα όπως από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας σαν την Amazon και την Apple.

Ο Ελον Μασκ έκλεισε τον στόχο του, να εξαγοράσει το Twitter καθώς ο όμιλος δέχθηκε την προσφορά 44 δισ. δολ. του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, γεγονός που οδηγεί στην άνοδο 5% της μετοχής της πλατφόρμας στη Γουόλ Στριτ.

Ο Dow αν και είχε αρχικά σημαντικές απώλειες έως 1,5%, στη συνέχεια μάζεψε τις ζημιές και ενισχύθηκε 0,7%. Το ίδιο ο S&P 500 μετά τον περιορισμό απωλειών ανέβηκε στο 0,5%, όπως και ο Nasdaq 100 που πέρασε σε θετικό έδαφος στο 1%,.

Ο Dow σημείωσε την Παρασκευή τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τον Οκτώβριο του 2020, υποχωρώντας περισσότερες από 900 μονάδες. Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν πτώση 2,8% και 3,8% αντίστοιχα, σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση τους.

Σημαντική πτώση και στις ευρωπαϊκές μετοχές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v