Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Χάι-τεκ ανάκαμψη, μέσα σε γκρίζα σύννεφα

Τεχνολογική ολική επαναφορά στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με τον Dow ενδοσυνεδριακά να κινείται 500 μονάδες από τα χαμηλά στα ψηλά. Οι ανησυχίες ωστόσο παραμένουν για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τροφοδοτούν διλήμματα.

Wall Street: Χάι-τεκ ανάκαμψη, μέσα σε γκρίζα σύννεφα

Με τη βοήθεια των μετοχών τεχνολογίας, μετά και την αποδοχή της προσφοράς του Ελον Μασκ για την εξαγορά του Twitter από το ΔΣ της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης μάζεψαν τις απώλειες οι μετοχές τη Δευτέρα και γύρισαν σε θετικό έδαφος. Η συνεδρίαση ξεκίνησε δίνοντας συνέχεια στο sell-off τις πρώτες ώρες, βαδίζοντας προς το τέλος του Απριλίου, ενός μήνα που οδήγησε τον δείκτη Dow Jones σε χαμηλότερα επίπεδα επί τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες.

Ο φόβος για την προοπτική παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης συνεχίζεται να τροφοδοτεί τις ανησυχίες σε όλα τα χρηματιστήρια από την Ασία έως την Ευρώπη.

Η οικονομία των ΗΠΑ φρέναρε περαιτέρω τον Μάρτιο όπως δείχνει ο δείκτης Chicago Fed National Activity.

Στην Κίνα η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 προκαλεί νέους πονοκεφάλους, οδηγώντας τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα καθώς και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Στη σκιά των εξελίξεων ο Mohamed El-Erian μιλά για : «Μεγάλης κλίμακας ανησυχίες σχετικά με τον στασιμοπληθωρισμό»,

Στη Wall Street αυτή την εβδομάδα ανακοινώνονται και αρκετά εταιρικά αποτελέσματα όπως από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας σαν την Amazon και την Apple.

Η μετοχή του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε 5%. Ο Ελον Μασκ έκλεισε τον στόχο του, να εξαγοράσει το Twitter καθώς ο όμιλος δέχθηκε την προσφορά 44 δισ. δολ. του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Ο Dow αν και είχε αρχικά σημαντικές απώλειες έως 1,5%, στη συνέχεια μάζεψε τις ζημιές και ενισχύθηκε 0,7%. Το ίδιο ο S&P 500 μετά τον περιορισμό απωλειών ανέβηκε 0,6%, όπως και ο Nasdaq 100 που πέρασε σε θετικό έδαφος, 1,3%,.

Ο Dow σημείωσε την Παρασκευή τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τον Οκτώβριο του 2020, υποχωρώντας περισσότερες από 900 μονάδες. Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν πτώση 2,8% και 3,8% αντίστοιχα, σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση τους.

Σημαντική ήταν η πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v