Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες με «βαρίδι» τον τεχνολογικό τομέα. Βουτιά πάνω από 3% για τον Nasdaq. Στο 2,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για τον χρυσό. Σε υψηλό δύο ετών το δολάριο. Άνοδος 1% για το αργό. Πτώση 1,7% για το Twitter.

Τεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη δίνοντας συνέχεια στο sell-off του Απριλίου μετά το χθεσινό ανοδικό «διάλλειμμα», με τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,85% στις 33.421 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 3,21% στις 12.589 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 2,1% χαμηλότερα στις 4.203 μονάδες.

Τη Δευτέρα οι μετοχές διέγραψαν τις αρχικές βαριές απώλειες και γύρισαν σε θετικό έδαφος, με τη βοήθεια των μετοχών τεχνολογίας, μετά και την αποδοχή της προσφοράς του Έλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter από το ΔΣ της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο φόβος για την προοπτική παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης συνεχίζεται να τροφοδοτεί τις ανησυχίες σε όλα τα χρηματιστήρια από την Ασία έως την Ευρώπη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 19,8% τον Φεβρουάριο του 2022 στις ΗΠΑ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Εν τω μεταξύ, ατά 0,8% ή 2,3 δισ. δολάρια ενισχύθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τα 275 δισ. δολάρια. Το ποσό του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε στα 272,7 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο στην 35ετή ιστορία του δείκτη. Τον Ιανουάριο ο δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 19,1%.

Η μεγαλύτερη άνοδος των τιμών καταγράφηκε στο Φοίνιξ, την Τάμπα και το Μαϊάμι κατά 32,9%, 32,6% και 29,7% αντίστοιχα. Η μικρότερη άνοδος σημειώθηκε στη Μινεάπολη, στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,7% στα 100,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,6% στα 1.906 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο ετών. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,068 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 8 μονάδες βάσης στο 2,74%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter υποχωρεί 1,7% στα 50,7 δολάρια.

H μετοχή της Tesla βουτάει 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v