Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street μετά τις λιανικές πωλήσεις

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 400 μονάδων. «Άλμα» 2,7% για τον Nasdaq. Στο 2,96% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ισχυρές πιέσεις στο δολάριο. Πτώση για το πετρέλαιο.

Ράλι στη Wall Street μετά τις λιανικές πωλήσεις

Κέρδη στη Wall Street μετά την ισχυρή άνοδο στις λιανικές πωλήσεις κόντρα στις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,9% τον Απρίλιο, όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα στοιχεία για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, δείχνοντας ότι οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 1,4%, αντί για 0,7% που είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, της βενζίνης, των δομικών υλικών και των υπηρεσιών τροφίμων, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν κέρδη 1% τον Απρίλιο.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,34% ή 430 μονάδες στις 32.655, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,02% στις 4,088 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,76% στις 11.984 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+6,1%) και JP Morgan (+3,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walmart (-11%) και McDonalds (-1,2%).

Επιπλέον «άλμα» 7,8% σημείωσε η μετοχή της Citi μετά την αποκάλυψη ότι η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ απέκτησε επιπλέον μερίδιο 3 δισ. δολαρίων στην αμερικανική τράπεζα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει «να πιέζει» μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί.

«Αυτό που χρειάζεται να δούμε είναι ο πληθωρισμός να υποχωρεί με ξεκάθαρο και πειστικό τρόπο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να μπορούμε να το δούμε αυτό» τόνισε ο Πάουελ σε εκδήλωση της Wall Street Journal. Οι συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων είναι κατάλληλες, υπογράμμισε.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Home Depot (+1,8%) καθώς τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 4,09 δολ. από 3,86 δολ. το προηγούμενο έτος και τα έσοδα ανήλθαν στα 38,91 δισ. δολάρια από 37,50 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 3,69 δολ. και τα έσοδα στα 36,71 δις. δολάρια.

Στον αντίποδα, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Walmart (-11%). Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στο 1,30 δολ. από 1,48 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1,6% στα 112,40 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε για άλλη μια μέρα οριακά υψηλότερα στα 1.818 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο οχτώ μονάδων βάσης στο 2,96%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 1,1% έναντι του ευρώ στο 1,0549 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v