Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Εχασε $1,5 τρισ. και επιχειρεί να ανακάμψει

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες μετά τη χειρότερη ημέρα από το 2020. Στα πρόθυρα bear market ο S&P 500. Στο 2,79% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άλμα 0,9% για τον χρυσό. Χαμηλότερα κινείται το αργό. Βουτιά 7% για την Kohl's.

Wall Street: Εχασε $1,5 τρισ. και επιχειρεί να ανακάμψει

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, διευρύνοντας το χθεσινό άγριο sell off που διέγραψε $1,5 τρισ. κεφαλαιοποίησης, εν μέσω ανησυχιών για επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε καθεστώς στασιμοπληθωρισμού για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,38% στις 31.371 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,14% στις 11.549 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,27% υψηλότερα στις 3.933 μονάδες.

O βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε χθες πτώση άνω των 1.100 μονάδων, τη μεγαλύτερη των δύο τελευταίων ετών. Ο S&P 500 υποχώρησε στη χθεσινή συνεδρίαση πάνω από 4% στις 3.923 μονάδες ή 18% χαμηλότερα από τα προηγούμενα υψηλά, φλερτάροντας με την είσοδο σε περιοχή bear market. Ο Nasdaq βούτηξε την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020 καθώς οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» τεχνολογικές μετοχές ενώ αυξάνονται τα επιτόκια.

Το sell 0ff πυροδότησε η προειδοποίηση της Target για αυξανόμενες πιέσεις στο κόστος, μία ημέρα μετά από αντίστοιχο «σήμα» και από τη Walmart, τον έτερο κολοσσό του λιανικού εμπορίου, εντείνοντας τους φόβους των επενδυτών για στασιμοπληθωρισμό.

Την Πέμπτη, η Kohl's ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν πολύ κατώτερα των προβλέψεων και υποβάθμισε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις, επικαλούμενη τις πληθωριστικές πιέσεις. Η μετοχή της αμερικανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων λιανικής βουτάει 7%.

«Είναι μια βαριά ημέρα καθώς οι μετοχές πέφτουν σχεδόν παντού στον πλανήτη. Το χτύπημα των Walmart και Target προκαλεί πολύ σοβαρούς τριγμούς, ανατρέποντας το κλίμα σταθερότητας που παρατηρήθηκε από την Πέμπτη έως και την Τρίτη», έγραψε σε σημείωμα η Vital Knowledge.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,31% στα 108,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,96% υψηλότερα στα 1.833 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μεγάλη πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,057 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 9 μονάδες βάσης στο 2,79%, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κατέγραψαν άλμα 21.000, στις 218.000, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο.

Eν τω μεταξύ, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 2,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,61 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Η μέση τιμή μεταπώλησης ανήλθε στις 391.200 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ και 14,8% υψηλότερο σε σχέση με τις τιμές τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v