Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το άγριο sell off

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά την όγδοη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση του Dow Jones. H ατάκα Μπάιντεν που έδωσε φτερά στους αγοραστές. Στο 2,82% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Οριακά κέρδη για το αργό. Νέα άνοδος για χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι 7% για JP Morgan.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το άγριο sell off

Διευρνύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει από το άγριο sell off της περασμένης εβδομάδας.

O Dow Jones ενισχύεται 1,9% στις 31.855 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,72% υψηλότερα στις 11.439 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,43% στις 3.956 μονάδες.

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι εξετάζει μείωση δασμών σε κάποια κινεζικά προϊόντα έχει θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα. «Το σκέφτομαι. Δεν επιβάλαμε κάποιους από αυτούς τους δασμούς. Επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι υπό εξέταση», τόνισε.

Tην Παρασκευή, ο S&P 500 διολίσθησε προς στιγμήν σε περιοχή bear market, πάνω από 20% χαμηλότερα από το προηγούμενο υψηλό του Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή, ο S&P 500 βρίσκεται 19% κάτω από τα επίπεδα-ρεκόρ, ενώ ο Dow Jones 15,4% και ο Nasdaq 30%.

Την περασμένη εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε την όγδοη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση για πρώτη φορά από το 1923, ενώ ο S&P 500 έχει κινηθεί χαμηλότερα για επτά διαδοχικές εβδομάδες -η χειρότερη επίδοση από το 2001. Σε αρνητικό έδαφος για έβδομη διαδοχική εβδομάδα βρέθηκε την Παρασκευή ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020.

Oι επενδυτές προσπαθούν να διακρίνουν σημάδια για το πού θα σταματήσει η βουτιά των μετοχών. Αν και αναλυτές της Goldman Sachs και της JPMorgan Chase υποστηρίζουν ότι οι φόβοι για επικείμενη ύφεση είναι υπερβολικοί, η Morgan Stanley και η BofA λένε ότι το sell off στην αγορά μετοχών έχει ακόμα δρόμο να διανύσει. Ενώ ο δείκτης Bull & Bear της BofA έστειλε ένα «ασαφές» contrarian σήμα για αγορές μετοχών, οι υπεύθυνοι στρατηγικής με επικεφαλής τον Μάικλ Χάρτνετ επανέλαβαν τη σύστασή τους για πωλήσεις σε πιθανά bear market ράλι.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, υψηλότερα κινήθηκε ο δείκτης Chicago Fed τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης που μετράει την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στις 0,47 μονάδες από 0,36 τον Μάρτιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,34% στα 110,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,7% στα 1.854 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,88%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της JP Morgan σημειώνει άνοδο 7,8% στα 126 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Άλμα 4,5% για τη μετοχή της Goldman Sachs στα 320 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v