Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι αντίδρασης στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το sell off της προηγούμενης εβδομάδας. «Άλμα» άνω των 600 μονάδων για τον Dow Jones. Στο 2,86% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υποχώρησε το δολάριο.

Ράλι αντίδρασης στη Wall Street

Δυναμική η επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street μετά τη δήλωση Μπάιντεν ότι εξετάζει τη μείωση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η δήλωση αυτή τόνωσε την αγορά καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν σε… επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις ρευστοποιήσεις των προηγούμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Dow Jones σημείωσε το μακροβιότερο σερί εβδομαδιαίων απωλειών από το 1923, συμπληρώνοντας οχτώ εβδομαδιαίες πτώσεις και ο S&P 500 πέρασε προσωρινά σε επίπεδα «bear market» για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020.

Σήμερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,98% ή 618 μονάδες στις 31.880, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,89% στις 3.973 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,59% στις 11.535 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των JP Morgan (+7%) και American Express (+3,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Dow (-1%) και Home Depot (-0,4%).

«Οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν τί συμβαίνει», σχολίασε η Susan Schmidt της Aviva Investors. «Οι επενδυτές μισούν την αβεβαιότητα και είμαστε σε μια περίοδο που δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τον πληθωρισμό».

Στο μεταξύ, υψηλότερα κινήθηκε ο δείκτης Chicago Fed τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης που μετράει την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στις 0,47 μονάδες από 0,36 τον Μάρτιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 0,50 μονάδες. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από το μηδέν καταδεικνύει επέκταση της οικονομίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 0,1% στα 110,37 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στα 1.847 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο επτά μονάδων βάσης στο 2,86% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 1,1% έναντι του ευρώ στο 1,0688 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v