Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Περιορίζουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές με τον Dow Jones να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος. Βουτιά 4% για το Twitter. Στο 3,03% εκτινάσσεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό. Κέρδη για το δολάριο.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται τη Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αντιστάθμισε την ώθηση από τα θετικά νέα από την Κίνα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,13% στις 32.095 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% υψηλότερα στις 12.049 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 4.120 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα οι δείκτες έκλεισαν με ήπια πτώση. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,9%, καταγράφοντας την ένατη εβδομάδα απωλειών στις τελευταίες δέκα εβδομάδες. Οι S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν εβδομαδιαία πτώση 1,2% και 1% αντίστοιχα.

To επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε τη Δευτέρα από την απόφαση του Πεκίνου να άρει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Εν τω μεταξύ, η Wall Street Journal μετέδωσε ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές θα ολοκληρώσουν την έρευνά τους στην Didi, σε μια ένδειξη ότι το Πεκίνο μπορεί να χαλαρώνει τη στάση του απέναντι στον τεχνολογικό τομέα της χώρας.

H αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 390.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, περισσότερες από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,7% στα 119,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,22% στα 1.855 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,071 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 9 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,03%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter βουτάει 4%. Ο Έλον Μασκ κατηγόρησε το κοινωνικό δίκτυο ότι δεν του παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες για τους ψευδείς λογαριασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v