Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση χωρίς έντονες συγκινήσεις. Στο 3,03% ανήλθε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street με ώθηση από την απόφαση του Πεκίνου να άρει μέρος των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Από τα χαμηλά των 3.800 μονάδων του S&P 500, υπάρχει πραγματικά μεγάλη πρόοδος: Η οικονομία της Κίνας ξανανοίγει και αναμένεται να επαναλειτουργήσει σε υψηλή απόδοση μέσα στο μήνα. Η εξέλιξη θα δώσει ώθηση στις αγορές και θα αποκλιμακώσει τις πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα», σημείωσε ο Tom Essaye της Seven Report.

Ωστόσο οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να συγκρατηθεί τον πληθωρισμό, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης τον Μάιο στις ΗΠΑ. 

«Το δεύτερο μισό του 2022 θα είναι δύσκολο για τους επενδυτές εκτός και αν η Fed καταφέρει να ελέγξει τον πληθωρισμό χωρίς να προσγειώσει ανώμαλα την οικονομία», σχολίασε ο Peter Essele της Commonwealth Financial Network.

Στη Wall Street o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,05% ή 16 μονάδες στις 32.915, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,31% στις 4,121 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,40% στις 12.061 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Travelers (+1,5%) και IBM (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Amgen (-1,6%) και Salesforce (-1,5%).

Στο μεταξύ, ο Έλον Μασκ κατηγόρησε το Twitter ότι παραβιάζει το δικαίωμά του να έχει πληροφόρηση για τους ψευδείς λογαριασμούς στην πλατφόρμα, κάνοντας λόγο για παραβίαση των όρων της συμφωνίας εξαγοράς σε επιστολή που έστειλε στην εταιρεία τη Δευτέρα.

«Ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να ακυρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης» αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο δικηγόρος Μάικ Ρίνγκλερ. Η μετοχή του Twitter υποχώρησε 1,5%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στα 118,50 δολ. και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.843 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο εννέα μονάδων βάσης στο 3,03% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,0688 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v