Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνεται η άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσεις. Πρωταγωνιστής ο Nasdaq με κέρδη 2,3%. Στο 3,42% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Διευρύνεται η άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Κέρδη στη Wall Street μετά την μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από το 1994 στις ΗΠΑ, και τη δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας, Τζέρομ Πάουελ, ότι είναι πιθανή μια αντίστοιχη αύξηση 75 μονάδων βάσης και τον Ιούλιο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% στις 30.620 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,3% υψηλότερα στις 11.069 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,2% στις 3.780 μονάδες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο βιομηχανικός δείκτης είχε γυρίσει οριακά σε αρνητικό έδαφος.

O S&P 500 έκλεισε την Τρίτη σε αρνητικό έδαφος για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, ακόμα πιο βαθιά στην επικράτεια της bear market. Ο δείκτης έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 4% αυτή την εβδομάδα και τώρα έχει υποχωρήσει πάνω από 22% από τα υψηλά του Ιανουαρίου. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε περίπου 150 μονάδες την Τρίτη, πέφτοντας επίσης για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο Nasdaq έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ φρέναραν τον Μάιο, καταγράφοντας πτώση εν μέσω πιέσεων από την άνοδο των τιμών.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις διολίσθησαν 0,3%, μετά από άνοδο 0,7% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,2%.

Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,5%, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,6% στα 118,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί ράλι 1% στα 1.831 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τις αρχικές απώλειες έναντι του ευρώ ενώ υποχωρεί έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0416 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v