Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 2%. Κέρδη για το δολάριο. Ενισχύεται το αργό και ο χρυσός. Στο 3,2% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα πάνω από 2% για Goldman Sachs και JP Morgan.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη, καθώς η αμερικανική αγορά δυσκολεύεται να συνεχίσει το εντυπωσιακό ράλι της περασμένης εβδομάδας.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,9% στις 31.128 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,1% χαμηλότερα στις 11.261 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 1,44% στις 3.862 μονάδες.

Tη Δευτέρα, οι δείκτες κατέγραψαν ήπιες απώλειες βάζοντας τέλος στο ράλι ανάκαμψης. Ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε περίπου 60 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,3% και ο Nasdaq διολίσθησε 0,7%. Οι δείκτες πραγματοποίησαν ράλι την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας την πρώτη ανοδική τους εβδομάδα από τον Μάιο. Ο S&P 500 εξακολουθεί να βρίσκεται 18% χαμηλότερα σε ετήσια βάση, αλλά έχει σημειώσει άνοδο περισσότερο από 7% από τα χαμηλά του Ιουνίου.

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα σε αυτή τη δουλειά είναι η αξιολόγηση της διαφοράς μεταξύ μιας ανάκαμψης σε bear market έναντι της έναρξης μιας πιο ανθεκτικής προόδου», έγραψε αναλυτής της Strategas. «Η τρέχουσα ανάκαμψη, +8% τις τελευταίες 4 συνεδριάσεις, ήταν εντυπωσιακή, όπως τείνουν να είναι οι περισσότερες κινήσεις σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και πάλι δεν έχει σηματοδοτήσει κάποια ουσιαστική βελτίωση».

Την Τρίτη, η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς Covid για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας κατά την άφιξή τους κατά το ήμισυ σε επτά ημέρες. Αυτό έδωσε ώθηση στις μετοχές των ταξιδιών και των καζίνο.

Εν τω μεταξύ, αρκετές μεγάλες τράπεζες αύξησαν τα μερίσματά τους μετά τα θετικά αποτελέσματα στα stress tests της Fed, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, Morgan Stanley και Goldman Sachs. Η JPMorgan και η Citigroup, ωστόσο, δήλωσαν ότι οι ολοένα και πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις, τις ανάγκασαν να διατηρήσουν τα μερίσματά τους αμετάβλητα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 2% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο στα 880,6 δισ. δολάρια. Η αύξηση ήταν μικρότερη από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης S&P Case-Shiller, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, κατέγραψε άνοδο 20,4% τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, μετά από ετήσια άνοδο 20,6% τον Μάρτιο.

Πρόκειται για την πρώτη επιβράδυνση του δείκτη από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

«Ο Απρίλιος του 2022 έδωσε κάποια πρώτα σημάδια επιβράδυνσης στον ρυθμό αύξησης των τιμών των κατοικιών στις ΗΠΑ», έγραψε ο υπεύθυνος της S&P Dow Jones Κρεγκ Λαζάρα. 

Απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία του CBO για την κατανωτική εμπιστοσύνη με τον δείκτη να υποχωρεί στις 98.7 μονάδες τον Ιούνιο από τις 103,2 μονάδες τον Μάιο. Οι προσδοκίες για τον ετήσιο πληθωρισμό ανήλθαν στο 8%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Aύγουστο του 1987.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,1% στα 110,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,2% στα 1.827 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,053 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,2%. 

Στο ταμπλό, η Goldman Sachs σημειώνει άνοδο 2,2% στα 307 δολάρια, ενώ η JP Morgan κινείται 2,1% υψηλότερα στα 118 δολάρια. 

Ράλι 4,7% πραγματοποιεί η Morgan Stanley στα 81 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v