Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη για το πρόσημο στη Wall Street

Τέλος στην κατηφόρα επιχειρούν να δώσουν οι traders, μετά τις ισχυρές απώλειες των τελευταίων δυο συνεδριάσεων. Βαρίδι η νέα υποβάθμιση του ΑΕΠ και η πτώση στα κρυπτονομίσματα. Ανοδος για πετρέλαιο.

Μάχη για το πρόσημο στη Wall Street

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποτρέψουν την τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών ότι το πληθωριστικό άλμα πλήττει την αμερικανική οικονομία και τα εταιρικά κέρδη. 

Βαρίδι στις κινήσεις των traders η πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου. Οπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street, το αμερικανικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,6% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για πτώση 1,5%.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,06% στις 30.957 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,58% στις 11.118 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,31% στις 3.809 μονάδες. 

Την Τρίτη, η αμερικανική αγορά εμφάνισε ισχυρές απώλειες, βλέποντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις 16 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, ο S&P υποχωρεί 19,6% το 2022. 

Στο ταμπλό, μεγάλη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Bed Bath & Beyond και General Mills, καθώς δεν ικανοποίησαν τα αποτελέσματα τριμήνου.  

Οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύονται, με το αργό πετρέλαιο WTI να σημειώνει άνοδο 1,4% στα 113,4 δολάρια το βαρέλι. 

Μικρή πτώση εμφανίζει η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου, στο 3,167%. 

Ισχυρές πιέσεις και στην αγορά crypto, με το Bitcoin να υποχωρεί εκ νέου κάτω από το όριο των 20.000 δολαρίων με απώλειες άνω του 1% και το Ethereum να υποχωρεί 4,2% στα 1.111 δολάρια.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v