Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Walmart ρίχνει τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Βουτιά 7,9% για τη Walmart. Στο 2,73% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ισχυρά κέρδη για το δολάριο έναντι του ευρώ. Αρνητικό γύρισμα για το αργό.

Η Walmart ρίχνει τη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της Walmart ότι υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,28% στις 31.898 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,86% χαμηλότερα στις 11.560 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,1% στις 3.917 μονάδες.

Η Walmart μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη τριμήνου και έτους λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, προκαλώντας αναταράξεις και στις υπόλοιπες μετοχές λιανικής. Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανέφερε ότι οι υψηλότερες τιμές αναγκάζουν τους καταναλωτές να περιορίσουν τις αγορές, ειδικά στα ρούχα. 

Η μετοχή της Walmart βουτάει 7,9%, ενώ η Target και η Kohl υποχωρούν 5%. Απώλειες 4% για τις Amazon και Dollar General. 

Στον αντίποδα, άλμα 1,3% πραγματοποιεί η μετοχή της Coca-Cola, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 19,7% τον Μάιο του 2022 στις ΗΠΑ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τον Απρίλιο είχαν ενισχυθεί κατά 20,6%.

Πρόκειται για τον δεύτερο διαδοχικό μήνα όπου καταγράφεται αποκλιμάκωση στο ράλι ανόδου των τιμών των κατοικιών.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν πτώση 8,1% τον Ιούνιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 590.000 απο 642.000 τον Μάιο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν άνοδο στις 655.000.

Η μέση τιμή πώλησης νέας κατοικίας διαμορφώθηκε στα 402.400 δολάρια, αυξημένη 7,4% σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούνιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,05% στα 95,8 δολάρια το βαρέλι, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη μετά την νέα απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων από τις ΗΠΑ. Ο χρυσός καταγράφει οριακή πτώση 0,1% στα 1.718 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι 0,7% έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται 0,2% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,014 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βουτάει οκτώ μονάδες βάσης, στο 2,73%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v