Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street πριν τη Fed

Πτώση 1,9% για τον Nasdaq με την Amazon να υποχωρεί 5,2%. Boυτιά 7,6% για τη Walmart. Ράλι για το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,79% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό.

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street πριν τη Fed

Στο «κόκκινο» βρέθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Nasdaq να υποχωρεί σχεδόν 2%, καθώς η προειδοποίηση της Walmart για τα κέρδη δεύτερου τριμήνου και έτους άσκησε ισχυρές πιέσεις στις μετοχές λιανικής και πυροδότησε φόβους για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,71% στις 31.761 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,87% χαμηλότερα στις 11.526 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,15% στις 3.921 μονάδες.

«Η πλειονότητα των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα σήμερα ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Αλλά υπήρξαν κάποιες προειδοποιήσεις και σε αυτό εστιάζει η αγορά. Η Walmart ουσιαστικά τράβηξε την πρίζα» τόνισε στο Reuters ο Πίτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities. 

Η Walmart μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη τριμήνου και έτους λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, προκαλώντας αναταράξεις και στις υπόλοιπες μετοχές λιανικής. Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανέφερε ότι οι υψηλότερες τιμές αναγκάζουν τους καταναλωτές να περιορίσουν τις αγορές, ειδικά στα ρούχα.

Η μετοχή της Walmart βούτηξε 7,6% και της Amazon 5,2%.

Στον αντίποδα, κέρδη 1,3% σημείωσε η μετοχή της Coca-Cola, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Άνοδο 5% πραγματοποίησε η μετοχή της 3M, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 19,7% τον Μάιο του 2022 στις ΗΠΑ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τον Απρίλιο είχαν ενισχυθεί κατά 20,6%.

Πρόκειται για τον δεύτερο διαδοχικό μήνα όπου καταγράφεται αποκλιμάκωση στο ράλι ανόδου των τιμών των κατοικιών.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν πτώση 8,1% τον Ιούνιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 590.000 απο 642.000 τον Μάιο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν άνοδο στις 655.000.

Η μέση τιμή πώλησης νέας κατοικίας διαμορφώθηκε στα 402.400 δολάρια, αυξημένη 7,4% σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούνιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε με πτώση 1,65% στα 94,9 δολάρια το βαρέλι, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη μετά την νέα απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων από τις ΗΠΑ. Ο χρυσός κατέγραψε οριακή πτώση 0,1% στα 1.718 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποίησε ράλι 0,95% έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,014 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς περιόρισε τις απώλειες και διαμορφώθηκε στο 2,79%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v