Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed κράτησε στο κόκκινο τη Wall Street

Από το υψηλό τριών μηνών υποχώρησε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να τερματίζει ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed. Στο 2,88% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

H Fed κράτησε στο κόκκινο τη Wall Street

Σε κλοιό πιέσεων παρέμεινε η Wall Street και μετά την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στα τέλη Ιουλίου, στο 2,25-2,5% είναι "η κατάλληλη κίνηση", συμφώνησαν όλα τα μέλη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Κάποια μέλη του συμβουλίου της Fed υπογράμμισαν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να ανέλθουν σε "επαρκώς περιοριστικά επίπεδα" για να ελεγχθεί ο πληθωρισμός και να παραμείνουν εκεί "για μεγάλη χρονική περίοδο". Από την άλλη, κάποια μέλη εξέφρασαν την ανησυχία για υπερβολική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,50% ή 172 μονάδες στις 33.979, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,72% στις 4,274 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,25% στις 12.938 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Apple (+1,2%) και IBM (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-2,7%) και Boeing (-2,5%).

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones τερμάτισε ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων ενώ ο δείκτης S&P 500 με τη σημερινή του πτώση, απέχει πλέον 18,7% από τα χαμηλά του Ιουνίου.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, αμετάβλητες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο στις ΗΠΑ εξαιτίας τόσο της πτώσης των τιμών καυσίμων όσο και των πωλήσεων αυτοκινήτων. Οι αναλυτές ανέμεναν οριακή αύξηση 0,1%. Επιπλέον η μέτρηση του Ιουλίου αναθεωρήθηκε σε άνοδο 0,8% από 1% προηγουμένως.

Παραμένοντας στο μέτωπο του λιανεμπορίου, μικτές εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Lowe’s καθώς μπορεί τα κέρδη ανά μετοχή να αυξήθηκαν στα 4,67 δολ. από 4,25 δολ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ωστόσο οι πωλήσεις, όχι μόνο μειώθηκαν στα 27,48 δισ. δολάρια από 27,57 προηγουμένως, αλλά διαμορφώθηκαν και κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών (28,12 δισ.).

Αντίστοιχα, μικτές εντυπώσεις άφησαν και τα αποτελέσματα της Target. Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 39 σεντς από 79 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 16,04 δισ. δολάρια από 24,16 δισ. πέρυσι και πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες βάσης στο 2,88% και το 2ετές σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 3,28%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,8% στα 88,11 δολ./βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,7% στα 1.776 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0193 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v