Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύει τις απώλειες η Wall Street μετά την Fed

Σε αρνητικό έδαφος παραμένει το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones ωστόσο σχεδόν να μηδενίζει τις απώλειες. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Federal Reserve. Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο.

Μαζεύει τις απώλειες η Wall Street μετά την Fed

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street  μετά την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στα τέλη Ιουλίου, στο 2,25-2,5% είναι "η κατάλληλη κίνηση", συμφώνησαν όλα τα μέλη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Κάποια μέλη του συμβουλίου της Fed υπογράμμισαν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να ανέλθουν σε "επαρκώς περιοριστικά επίπεδα" για να ελεγχθεί ο πληθωρισμός και να παραμείνουν εκεί "για μεγάλη χρονική περίοδο". Από την άλλη, κάποια μέλη εξέφρασαν την ανησυχία για υπερβολική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

O Dow Jones καταγράφει αυτή την ώρα απώλειες 0,1% στις 34.123 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,3% στις 4.294 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να υποχωρεί 0,7% στις 13.012 μονάδες. 

Πριν το άνοιγμα της αγοράς, ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ παρέμειναν στάσιμες τον Ιούλιο, αλλά ενισχύονται 0,7% εξαιρώντας τις πωλήσεις βενζίνης και αυτοκινήτων. 

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Lowe μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τριμήνου, μετά τις ανακοινώσεις από Walmart και Home Depot. Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου η Cisco.  

Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο, στα 86,6 δολάρια το βαρέλι, αλλά και για τον χρυσό που υποχωρεί 0,2% στα 1.786 δολάρια την ουγκιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v